Digital Retouch görs via kombination av bilder och mönster. Det är inte ovanligt att 100-150 lager vävs in i varandra. Retouch till skillnad från montage ska verka utan att synas. Retouch används oftare än vad man tror inom den grafiska industrin - vilket inte är så märkligt när man kan göra omfattande ändringar på bara ett par minuter utan varken smikös, studio eller ljussättning.

Alla fotona är egentagna eller hämtade från ett öppet bildarkiv. Original resolutionen är oftast i A4 storlek och redigeringen är gjord i Photoshop.

Lightning

Den här består endast av 3 bilder. En bakgrund, mannen och blixten. Jobbet låg inte att placera bilderna utan att ändra ljuset så varje element passar in i bakgrunden. dvs många små subtila ändringar.

Dreams of Fire

Den här kommer från ett försök att studera eld. Titeln talar nog för sig själv här.

Depression

3 grundläggande referenser. En förfallen båt. En frånvarande tjej och gnistror från en majbrasa. De tillsammans blev en rätt mörk historia.

Reflections

Glad och ovetande om vad som väntar. Här har jag placerat en person i vattnet. både vattenytan och reflektionerna runt henne är tillagd. liksom den dystra miljön omkring.

Laponia

Den här är lite mer åt montage hållet. Gjorde den här som is och infrysnings övning. Ursprungsbilden kan ni se här [sxc.hu].
Engelska Svenska
[ Logga in ]
Copyright © 2021 Fredrik Lindmark, Denacode AB
profile
profile